Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

Neboplus, De Meerwaarde en MBO Amersfoort hebben vandaag hun samenwerking definitief bezegeld met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst van de Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding (BGO). Onder toeziend oog van bewoners en de wethouders Didi Dorrestijn en Hans van Daalen vond de ondertekening door Eunice van Zomeren (Neboplus), Bert Brand (De Meerwaarde) en Aren van Heest (MBO Amersfoort) op 8 juli plaats bij Neboplus in Barneveld.

In de achterliggende maanden is de basis gelegd voor het samenwerkingsverband tussen MBO locatie De Meerwaarde, Neboplus en MBO Amersfoort. Het doel van de samenwerking is dat mbo studenten in de gezondheidszorg een BOL-opleiding op niveau 2 of 3 kunnen volgen in Barneveld, direct in de beroepspraktijk. De studenten gaan vanaf de eerste dag meewerken in de dagelijkse zorg bij Neboplus en krijgen onderwijs aangeboden op dezelfde locatie door De Meerwaarde en MBO Amersfoort. Neboplus stelt bovendien twee leercoaches beschikbaar die de studenten tijdens het werk begeleiden. Hiermee ontstaat directe verbinding tussen de theorie en praktijk en wordt het leren levensecht.

In september starten naar verwachting 12 studenten bij Neboplus met een mbo BOL-opleiding Verzorgende IG – al dan niet in combinatie met maatschappelijke zorg – of Helpende zorg en welzijn te volgen.

Onlangs is er tijdens een coronaproof open huis kennisgemaakt met studenten en belangstellenden. Er is nog plaats voor enkele studenten, dus belangstellenden kunnen informatie over de opleidingen vinden via mbo.demeerwaarde.nl en www.neboplus.nl/nl/barneveldse-gezondheidszorg-opleiding/

Met het integreren van de opleiding in een zorginstelling, het zgn. onderwijs in bedrijf, wordt een nieuwe stap gezet naar optimaal leren in de praktijk en wordt het opleidingsaanbod breder dan het actuele aanbod van MBO locatie De Meerwaarde. Alle betrokken partijen zijn positief over de nieuwe opleidingsmogelijkheid in Barneveld die hiermee mogelijk is gemaakt en zien uit naar de ervaringen in de praktijk van het nieuwe cursusjaar.